Stretch

"Ik koop met EOS gemak"

Warner Thijssen is accountmanager studentenhuisvesting bij Woonstichting de Key. EOS Projects ontwierp en realiseerde voor de Key de inrichting van studentenwoningen in de Fraijlemaborg in Amsterdam. 

"Ik koop met EOS gemak: ze zijn lokaal, ze denken mee en ze kennen onze branche, ons werk en onze organisatie door en door. Het is heel prettig dat de directeur van EOS Projects, Hans Kuipers, uit de corporatiewereld komt. Hij heeft veel ervaring met studentenhuisvesting en short stay. Daardoor kan EOS Projects van alle kanten meedenken en hebben ze aan een half woord genoeg. Met een andere leverancier kom ik er misschien uiteindelijk ook wel, maar met EOS kom ik er direct. Dat onderscheidt ze voor mij van de rest."

Fraijlemaborg

"Bij de Fraijlemaborg richtten we samen 170 kamers in, plus een grote common room van ongeveer 75 vierkante meter. Wat ik mooi vind aan het resultaat: de inrichting past echt goed bij het gebouw. De woningen stralen rust, warmte en degelijkheid uit. Dat is zeker ook dankzij de stylist van EOS Projects: Marlous Keuters. Styling klinkt misschien chique of overdreven, maar dat maakt zo’n verschil. Vroeger zag je in studentenwoningen veel van dat saaie beukenhouten spul, bij ons is het nu allemaal wat luxer, warmer en huiselijker. We kunnen dat dankzij EOS ook echt brengen, zonder dat het ten koste gaat van de betaalbaarheid. De prijs blijft voor studenten natuurlijk heel belangrijk. We gaan voor basic plus: dus met iets meer comfort en luxe. Net een mooier kastje, net een leuk extra’tje. Het is fijn dat EOS Projects de praktische blik combineert met creativiteit."

Meedenken

"Laatst wilden we een aantal banken vervangen. Ze waren versleten, wat niet zo gek is na vijf jaar. Ik belde om nieuwe banken te bestellen, maar EOS stelde voor om banken te gebruiken uit een ander pand van ons. Dat pand ging sluiten en het meubilair was nog in prima conditie. Dat vind ik echt een goed voorbeeld van hoe EOS meedenkt aan alle kanten."

Betrouwbaarheid

"Het is altijd heel spannend als een gebouw van ons wordt opgeleverd, want heel snel daarna staan de eerste huurders op de stoep. Ik kan dan niet zeggen: “Sorry, je bed komt pas volgende week.” Ik maak me bij EOS Projects eigenlijk nooit echt zorgen over de opleveringen: het gaat altijd goed. Mijn ervaring is dat dit bij andere bedrijven een groter risico is."

Maatwerk

"Wat prettig is: EOS levert maatwerk. We hebben een pand met eenkamerwoningen voor studenten, met een inpandige berging. Van die berging hadden we een soort walk-in-closet van gemaakt. De kasten die wij hadden gekozen, waren eigenlijk te gammel voor het intensieve gebruik. EOS heeft toen meegekeken naar een betere oplossing. De stylist kwam met een paar opties en nu staat er iets wat steviger is, minder duur en gemakkelijker in het gebruik."