Stretch

Een mooie referentie voor de toekomst

Bianca Put-Van der Voorn, medewerker bij de afdeling huisvesting en gebiedsontwikkeling van de Universiteit Leiden, is recent gaan samenwerken met EOS Projects. De opdracht: het inrichten van twee eengezinswoningen voor gastdocenten. De Universiteit Leiden is bij EOS terechtgekomen via DUWO Leiden, een al bestaande klant van EOS.

Nieuwe dienst

“Voor de Universiteit Leiden houd ik me onder andere bezig met de huur en verhuur van universitaire panden. Dat zijn hoofdzakelijk kantoren en ruimtes voor hoorcolleges en tentamens. De verhuur van university lodges aan internationale gasten is uniek voor de universiteit. Voorheen moesten gastdocenten die naar Nederland kwamen zelf voor huisvesting zorgen. Dit is dus een nieuwe dienst, met onze eigen woningen. Wij bieden deze volledig gemeubileerde en gestoffeerde woningen aan voor de duur van de gastlessen. Dit is minimaal een maand tot maximaal een jaar.

Van top tot teen

Voor dit project had ik heel duidelijk voor ogen wat ik wilde. Ik wilde de gastdocenten volledig ontzorgen. Van de kopjes en schoteltjes tot en met keukentextiel en beddengoed. En van verlichting tot en met de televisie. Alles moest er zijn, zodat de docenten alleen hun eigen kleding hoefden mee te nemen. Zo was de insteek.

Mijn grootste zorg daarbij was niet het budget, maar of dit project me niet teveel tijd zou kosten. Mijn ervaring met andere partijen is dat die veel sturing nodig hebben. Met EOS Projects was dat meteen anders. Het team van EOS is naar Leiden gekomen om de woningen te bekijken. De stylist is langs geweest om de maten op te nemen en de look & feel te bespreken. Er zijn wat plaatjes heen en weer gestuurd. Na zes weken lag er een concept en was alles ingekocht. Vervolgens heeft EOS de twee woningen in vier dagen ingericht. Van top tot teen, inclusief accessoires.

Herkenbare lijn

De woningen die nu zijn ingericht liggen in een nieuwe wijk. Ik wilde de buitenkant daarom laten aansluiten bij het straatbeeld. Dus geen goedkope gordijnen, maar een chique uitstraling. En met het oog op een vervolg wilde ik dat EOS zou nadenken over een herkenbare lijn. Met materialen en producten die je makkelijk kan vervangen. Op alle fronten is EOS geslaagd. Plus: alles wat EOS Projects gebruikt heeft, komt overeen met de prijzen die je zelf in winkels tegenkomt. Dat geeft vertrouwen.  

Referentie voor de toekomst

Het leuke is dat de stylist haar eigen stempel op de woningen heeft kunnen drukken. Ik denk dat dit voor EOS daarom ook een leuk project is geweest. Wat mij betreft hebben ze met de inrichting van deze twee lodges een mooie referentie opgebouwd voor toekomstige projecten.